Ντοκιμαντέρ Inhabitants

Είναι διαθέσιμο πλέον διαδικτυακά το ντοκιμαντέρ Inhabitants. Παρουσιάζει τον τρόπο που οι ιθαγενείς της Αμερικής φροντίζουν και συγχρόνως θεραπεύουν με την πλήρη σημασία της λέξης τα τοπία και τις κοινότητές τους, αποκαθιστώντας τις παραδοσιακές πρακτικές διαχείρισης της γης.

Αποτελείται από τέσσερις ενότητες, οι οποίες εξετάζουν τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις: τη δημιουργία-αποκατάσταση ενός ιερού δάσους της κοινότητας, τη διαχείριση πυρκαγιών, την καλλιέργεια σε ξερά εδάφη χωρίς πότισμα και την αποκατάσταση του παραδοσιακού τελετουργικού κυνηγιού του αγριοβούβαλου, με την παράλληλη προστασία του είδους.

Όχι μόνο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρακολούθησή του ως ντοκιμαντέρ, αλλά οι πρακτικές που αναδεικνύει μπορούν να μας διδάξουν πολλά και να αποτελέσουν παράδειγμα δράσης και για εμάς.

Σημαντικό πρώτα απ’ όλα είναι να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε ως κοινότητες ανθρώπων, που μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε και να συνεργαστούμε σε επίπεδο μικρότερων ομάδων, ώστε να μην εξαρτόμαστε από απρόσωπες δομές που δεν έχουν τίποτε ανθρώπινο.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ:

FB Trailer: https://fb.watch/gRXrlDxSZo/

Instagram: https://www.instagram.com/reel/ClBuQA8j7TL/?utm_source=ig_web_copy_link

Website: www.InhabitantsFilm.com

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments