Σχετικά με εμάς

Ονομάζομαι Αναστασία Καραβασιλείου,

είμαι αρχαιολόγος-φιλόλογος. Έχω εργαστεί ως αρχαιολόγος (στην Κοζάνη και στους Δελφούς), ως μουσειοπαιδαγωγός (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών) και ως φιλόλογος (φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα από το 2000). Επίσης, έχω διδάξει δημιουργική γραφή και υλοποίησα επιμέρους προγράμματα για παιδιά στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας των δημόσιων βιβλιοθηκών στις βιβλιοθήκες Σαράντα Εκκλησιών και Καλαμαριάς. Εργάστηκα και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων, διδάσκοντας Τοπική Ιστορία, στα πλαίσια των προγραμμάτων δια βίου μάθησης του ΙΝΕΒΙΔΙΜ σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης (στα Βασιλικά Θέρμης), καθώς και στον χώρο “Κήπος”, υλοποιώντας το πρόγραμμα “Η Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου”.

Παρακολούθησα σεμινάρια για την εκπαίδευση, τον κινηματογράφο και τη δημιουργική γραφή και συμμετείχα στον πρώτο χρόνο δημιουργίας της Ομάδας Τοπικής Ιστορίας Επταπυργίου.

Η μεγάλη μου αγάπη για τη λογοτεχνία, τη μελέτη και τη συγγραφή είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση υλικού με διαφορετική θεματολογία, ύφος και προορισμό. Δημοσιεύσεις μου είναι διαθέσιμες εδώ:

https://www.researchgate.net/profile/Anastasia_Karavasileiou

και εδώ:

https://aristoteleio.academia.edu/AnastasiaKaravasileiou

Όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώθηκε από τα προηγούμενα χρόνια και πολλές ακόμη ιδέες που μέλλεται να πραγματοποιηθούν, αν τα πράγματα ευνοηθούν από την Τύχη, θα ανεβαίνουν σε αυτή τη σελίδα, η δημιουργία της οποίας ήταν επιθυμία των τελευταίων ετών.

Θα ανεβαίνουν άρθρα δικά μου αρχικά, αλλά και άλλων δημιουργικών ανθρώπων, που πλαισιώνουν το σύμπαν των Κοσμολογιών. Οι κόσμοι μας αλληλεπιδρούν με άλλους κόσμους και γεννούν νέους. Το ίδιο και οι λόγοι μας βέβαια για τον κόσμο. Ξεκινάει, λοιπόν, ως μια μοναχική προσπάθεια, αλλά επιδιώκει και μελλοντικές συνεργασίες.

Επίσης, ήδη φιλοξενεί μια διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης, όπου θα μπορεί να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί, αρκεί να θέλει να προσθέσει δικά του σχόλια από τα αναγνώσματα που παρουσιάζονται στην ενότητα Λέσχη Ανάγνωσης (μέρος της κατηγορίας Λογοτεχνία). Μελλοντικά, θα ήταν παραπάνω από επιθυμητό, αν μπορούσαμε να κάνουμε και διαδικτυακές συναντήσεις μέσω πλατφορμών επικοινωνίας, που θα καταγράφονται και θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα. Μένει να δημιουργηθεί ο αρχικός πυρήνας φιλαναγνωστών. Νομίζω, ωστόσο, ότι ο πυρήνας αυτός είναι ήδη εδώ.

Εύχομαι καλή περιήγηση στο σύμπαν των Κοσμολογιών.

close

Welcome!

Sign up to receive new articles in your inbox.

Comments are closed.