Το ποινολόγιο της βαρύτητας

Αν θες να γίνεις προσπάθησε να μην είσαι. Κι όταν φτάνεις να φεύγεις. Να προδίδεις την ταυτότητά σου. Μην αποδέχεσαι την προσδοκία που εκπέμπεις. Όδευε ανειδίκευτος απολαμβάνοντας την ετεροίωση. Πιάσε τους στον ύπνο. Διέψευσε τα ταλέντα που σου προσάψαν. Μην τους αφήσεις να αγαπήσουν την εικόνα σου. Επέστρεφε στα κρυφά. Φώλιασε στα μεταίχμια. Μεταϊθάκη.  Είμαι ποιητής γιατί είμαι ζωγράφος. Εξασκούμαι στο ποίημα για να μάθω τα χρώματα. Ζωγραφίζω για να μάθω να διαβάζω. Διαβάζω για να προοδεύσω την αγάπη. Αγαπάω για να μάθω τον ουρανό. Ουρανοβατώ για να μάθω περπάτημα. Περπατώ για να μάθω ιστορία. Αναζητώ την ιστορία για να δοξάζω την περαστικότητά μου. Κάθε ειδίκευση είναι μια τιμωρία στο ποινολόγιο της βαρύτητας. Κάθε ιδιότητα είναι μια υπεκφυγή της περιπλάνησης. Ό,τι παγιώνεται βουλιάζει από το βάρος. Η πραγμάτωσή μας υπογράφει  την αποδοχή της τιμωρίας μας. Η κατάργηση της επιτυχίας επείγει. Το αμάρτημα της νεωτερικότητας: ο εαυτός. Μνήματα στις ταυτότητες.

~~~~~~~~~~

Σαμσών Ρακάς | Ατομική έκθεση | 1-31 Ιούλη 2023 |

45 έργα φιλοτεχνημένα τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, χωρίς κοινή θεματική, τα οποία όμως συγκατοικούν, σαν πληγές που συνουσιάζονται, μέσα σε μια αστρική χωροθεσία. 45 έργα που τα συνέχει η εξωφρενική χαρά της παλιννόστησης στον καταγωγικό τόπο της ζωγραφικής.

~~~~~~~~~~

Αποκλειστικά με ραντεβού (1-3 άτομα) στο poemokratia@gmail.com (ημέρα της επιλογής σας εντός Ιουλίου).

Πληροφορίες-στόχευση-έργα:  
https://academia-romantica.edu.gr/2023/06/21/samsonrakaspaintings/ 

@
    S O Z O P O L I S      Σωζοπόλεως 15, Αθήνα
[Προέκταση της οδού Κεφαλληνίας
400 μέτρα από ΗΣΑΠ/Mετρό «Αττική»] * 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ:Η νήσος NOVA INSULA UTOPIA ξεβράζεται στο Sozopolis! Ένα μετατουριστικό καταφύγιο, μια υβριδική έκθεση, ένα θαλασσοποτείο από το έτος 2088! Έναρξη την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Νεότερα σύντομα στη σελίδα μας στο FB

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments