Έχω μια μικρή καρδιά

Το σύντομο βίντεο της Megumi Ueno που ακολουθεί ονομάζεται “Έχω μια μικρή καρδιά”. Είναι το προσκύνημά της σε έναν κοινό Ιερό Τόπο Βουδιστών και Σιντοϊστών.

Παραβρίσκεται σε μια τελετή και αναρωτιέται για την ταχύτητα και την ευκολία που σήμερα διασχίζουμε τον κόσμο, παραλείποντας να σταθούμε σαν άλλοι προσκυνητές στην ομορφιά και τη διαφορετικότητα των κόσμων.

Παρατηρεί τον εαυτό της και ομολογεί ότι πιστεύει στον θεό, αλλά όχι συνέχεια κι ότι όσοι είναι απόλυτοι σχετικά με τη θρησκεία είναι απόλυτοι απέναντι στη ζωή και φτάνουν, στο όνομα της δικής τους “ορθοδοξίας”, να σκοτώνουν άλλους και να σκοτώνονται.

Παρακολουθεί το τελετουργικό, όπου οι ιερείς των δύο θρησκειών ενώνουν τις φλόγες τους, για να υψώσουν κοινή προσφορά στον Ουρανό. Η σύνδεση του Ουρανού με τη Γη, το φυσικό τοπίο και η Πνευματικότητα που αποκτά το φυσικό περιβάλλον, μεταμορφώνουν το φυσικό τοπίο σε οντότητα, όπως συμβαίνει σε πολλές θρησκείες και πνευματικά ταξίδια. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Πνευματική Οικολογία (Spiritual Ecology), μια τάση που κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες.

Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους, που ενεργοποιούνται από το σχετικό εικονίδιο (CC) κάτω δεξιά:

Συγγραφέας του άρθρου: Αναστασία Καραβασιλείου

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments