Το Ξωτικό και το Ουράνιο Τόξο

Το παραμύθι αυτό είναι η διασκευή ενός παραδοσιακού Ινδιάνικου παραμυθιού με τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

Μας διδάσκει πολλά πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή. Κυρίως το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και η συμφιλίωση των διαφορετικών στοιχείων. Χωρίς τη διαφορετικότητα, αλλά και τη συμφιλίωση, θα κυριαρχούσε μια μουντή ομοιομορφία και δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτε τελικά. Όταν χάνουμε κάτι, το εκτιμάμε καλύτερα και αναγνωρίζουμε την αξία του. Έπειτα, καλούμαστε να αναρωτηθούμε τι είναι τελικά σημαντικό για εμάς; Τα παιδιά σε αυτή την τελευταία ερώτηση δίνουν πολύ σοφές απαντήσεις. Αρκεί να τα ρωτήσετε.

Η εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από εμένα με έναν πολύ ερασιτεχνικό και naive τρόπο. Είχα την ανάγκη να αφηγηθώ την ιστορία στα παιδιά. Την χρησιμοποίησα στη διδασκαλία ελληνικών ως ξένης γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και τους άρεσε πολύ. Ο ερασιτεχνισμός δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανάδειξη των μηνυμάτων της ιστορίας.

Μπορείτε να δείτε το Pdf εδώ:

Powered By EmbedPress

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Το Ξωτικό και το Ουράνιο Τόξο από τον δημιουργόΑναστασία Καραβασιλείου διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Βασισμένο σε έργο στο https://cosmologies.earthandfreedom.gr/2020/09/14/%cf%84%ce%bf-%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%8c%ce%be%ce%bf/.

Comments are closed.